يك فيزيوتراپيست:
يكي از علل ايجاد اسپاسم‌هاي عضلاني در ورزشكاران، آماده نبودن عضله براي تحمل نيروي زيادي است

اسپاسم در واقع افزايش تن يا سفتي عضله است نسبت به حالت عادي. يكي از علل ايجاد اسپاسم‌هاي عضلاني در ورزشكاران، آماده نبودن عضله براي تحمل نيروي زيادي است كه به آن اعمال مي‌شود به طوريكه نيروي خارجي بيشتر از نيروي خود عضله است.

دكتر مجيد صالحي، فيزيوتراپيست در گفت و گو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خوزستان - اظهار داشت: در صورت بروز چنين حالتي در همان موقع كه نيروي بيشتر از نيروي عضله به آن وارد مي‌شود معمولا دردي در عضله احساس نمي‌شود اما 24 تا 72 ساعت بعد، درد عضلاني مورد نظر احساس خواهد شد.

وي افزود: با ايجاد درد ناشي از افزايش فشار به عضله، عضله وارد فاز افزايش تن يا سفتي عضلاني مي‌شود كه درد ايجاد‌شده در عضله به علت واكنش‌هاي بي‌هوازي و توليد مواد متابوليكي در عضله است كه با كاهش ميزان خون‌رساني به عضله، اجازه خروج به محصولات ناشي از فرآيند‌هاي بي‌هوازي داده نخواهد شد و در نهايت ايجاد درد مي‌كند.

صالحي تصريح كرد: به منظور جلوگيري از بروز آزردگي عضله لازم است كه از قبل آمادگي براي انجام تمرينات ايجاد شود و تمرينات بايد از كم شروع شده و به تدريج به مقدار آن اضافه شود.

اين فيزيوتراپيست خاطرنشان كرد: توصيه مي‌شود ورزشكاران قبل از انجام فعاليت، تمرينات كششي و گرم كردن عضلات را داشته باشند و پس از انجام فعاليت هم فرآيند سرد كردن را فراموش نكنند.

صالحي با اشاره به اينكه فرآيند سرد كرد عضلات حتي مهمتر از گرم كردن عضلات محسوب مي‌شود، يادآور شد: در صورتيكه پس از انجام فرآيند گرم كردن، فاز سرد كردن وجود نداشته باشد متابوليك‌هايي كه در عضله وجود دارند در آن باقي مي‌مانند و خارج نخواهند شد و نوعي از اسپاسم عضلاني را كه در ميان ورزشكاران به "كرامپ عضلاني" معروف است ايجاد خواهد كرد به همين منظور به منظور پيشگيري از ايجاد اين عارضه توصيه مي‌شود ورزشكاران 5 تا 10 دقيقه مرحله سرد كردن عضله را نيز انجام دهند.

وي متذكر شد: از ديگر راههاي موثر در پيشگيري از ايجاد آزردگي‌هاي تاخيري عضله مصرف مناسب تركيبات كلسيم، ويتامين D و C است.

صالحي تصريح كرد: بستن باندهاي كشي دور عضلات از ايجاد اسپاسم پيشگيري نمي‌كند اما در صورتيكه اسپاسم ايجاد شده باشد بكارگيري آن در روند بهبودي اسپاسم موثر خواهد بود.